“İsrail”in Hastane Katliamı Sonrası Türkiye'nin Tüm Meydanlarında "Ordular Aksaya" Çağrısı

FİLİSTİN

“İsrail”in Hastane Katliamı Sonrası Türkiye'nin Tüm Meydanlarında "Ordular Aksaya" Çağrısı

“İsrail”in Gazze’de gerçekleştirdiği vahşi hastane katliamının ardından ümmet, Türkiye ve dünyada ayağa kalktı.

“İsrail”in sivillerin tedavi edildiği hastaneyi bombalamasına tepki gösteren Müslümanlar gasıp Yahudi varlığının diplomatik misyonlarının bulunduğu sokaklara ve şehirlerin merkezi meydanlarına akın etti.

"Mehmetçik Gazze'ye"

Türkiye'de gerçekleştirilen protestolarda sorunun çözümünü kısa ve öz olarak anlatan "Mehmetçik Gazze'ye" sloganı sürekli dile getirildi.

X (Twitter) Sosyal medya platformunda da "Mehmetçik Gazze'ye" sloganı Türkiye gündemine oturdu.

Ankara

Ankara’da tevhid bayraklarıyla meydanlara akın eden binlerce Müslüman protesto gösterilerine destek verdi. Halkın büyük tepkisi devam ederken Ankara Valisi Vasip Şahin, meydandaki otobüsün üzerine çıkarak kalabalığa hitap etti.

Ankara Valisi Vasip Şahin’in ardından otobüsün üzerinden ilahiyatçı Abdullah İmamoğlu, halka hitap etti. Filistin’in kınama mesajlarıyla kurtulamayacağını ifade eden İmamoğlu, “bir imamımız (halifemiz) olsaydı onun arkasında ordular harekete geçer ve küstah Yahudi varlığına had bildirirdi” dedi. İmamoğlu, “Ordular Aksaya” ve “Lebbeyk ya Aksa” sloganlarını kitlelere güçlü bir şekilde tekrar ettirirken, daha sonra “Hilafet, Hilafet” nidaları da Ankara’da bulunan “İsrail” Büyükelçiliği Konutu’nun önünde yükseldi.

İstanbul

“İsrail”in İstanbul Başkonsolosluğu önünde toplanan vatandaşlar, STK’lar Gazze'deki el-Ehli Baptist Hastanesi'ne yönelik saldırıyı protesto etti.

Hastanenin bombalanmasına tepki gösteren Müslümanlar, "Ordular Aksaya" sloganları attı.

 

Diyarbakır

Van

Türkiye'de Gaziantep, Batman, Bursa, Konya, Şanlıurfa, Aydın, İzmir, Antalya, Mersin, Hatay, Adana, Kahramanmaraş, Adıyaman, Aksaray ve daha birçok şehirde meydanlarda "Ordular Aksaya" Mehmetçik Gazzeye" çağrıları ile yöneticilere seslendik.

Videolar yüklenecek...

 

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu siz yapın!
Yorumunuz başarıyla gönderildi. Editör onayından geçtikten sonra sayfada yayınlanacaktır.
Yorumunuz iletilirken bir hatayla karşılaşıldı. Lütfen daha sonra tekrar deneyiniz.