"57 Lider 1 Halife Etmiyor" - Diyarbakır - İzmir - Mersin - Silivri

FİLİSTİN

"57 Lider 1 Halife Etmiyor" - Diyarbakır - İzmir - Mersin - Silivri

Gazze yönelik katliamın 42 gününde, 5 şehirde "Gazze'de Zulüm Bitmiyor! 57 Lider 1 Halife Etmiyor!" başlıklı bir basın açıklaması düzenledik.

Diyarbakır Ulu Camii’nde Cuma namazını müteakiben gerçekleştirdiğimiz basın açıklamasını Köklü Değişim yazarı Aydın Usalp yaptı.

Basın açıklamasında geçtiğimiz hafta Riyad’da düzenlenen ve fiyaskoyla sonuçlanan 57 İslam beldesinin yöneticilerinden müteşekkil İslam İş Birliği Teşkilatı (İİT) zirvesine tepki vardı:

“İşte hepimiz gördük ki 57 lider, bir Halife etmedi ve etmiyor!

Müslümanların kanları, parçalanmış bedenleri, katledilmiş bebekleri, kirletilmiş namusları bu 57 lideri harekete geçirmeye yetmiyor!

Allah aşkına ne için toplandınız? Daha neyi bekliyorsunuz? Oradaki tüm Müslümanların yok olmasını mı? Gazze’de tek bir canlının kalmamasını mı?"

İzmir Hacı Fatma Tatari (DEÜ İlahiyat) Camii avlusunda gerçekleştirdiğimiz basın açıklamasını, Köklü Değişim İzmir Temsilcisi Murat Özdemir yaptı.

Özdemir, Gasıp Yahudi varlığının Filistin'de gerçekleştirdiği katliamlara tepki vererek yöneticilere sorumluluklarını hatırlattı.

Açıklamada Gazzeli Müslümanlar için Allah'tan yardım dilendi, dua edildi. Yöneticilere sorumlulukları hatırlatılan açıklamada, güç sahibi kimselere de bu katliama seyirci kalmamaları gerektiği hatırlatıldı.

Mersin Ulu Camii’nde Cuma namazını müteakiben gerçekleştirdiğimiz basın açıklamasını ise Köklü Değişim Mersin Temsilcisi Hasan Gümüş yaptı. "Filistin'in kınama mesajları ile kurtulamayacağını, ancak orduların harekete geçmesiyle kurtulacağının ifade edildi.

İstanbul Silivri Mimar Sinan Camii'nde cuma namazı sonrası "Gazze’de Zulüm Bitmiyor, 57 Lider 1 Halife Etmiyor!" başlıklı basın açıklamasını Rıdvan Erden yaptı.

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu siz yapın!
Yorumunuz başarıyla gönderildi. Editör onayından geçtikten sonra sayfada yayınlanacaktır.
Yorumunuz iletilirken bir hatayla karşılaşıldı. Lütfen daha sonra tekrar deneyiniz.