"İsrail" Sorunu Ve Filistin'in Kurtuluşu - 10 Maddede Çözümler - Basın Toplantısı

FİLİSTİN

"İsrail" Sorunu Ve Filistin'in Kurtuluşu - 10 Maddede Çözümler - Basın Toplantısı

Gazze’de 36 gündür devam eden Yahudi varlığı “İsrail”in katliamlarına ve Filistin’in kurtuluşuna yönelik çözümlerimizi kamuoyu ile paylaştık. “İsrail” Sorunu ve Filistin’in Kurtuluşu İçin 10 Maddede Çözümler" başlıklı basın toplantımız, bugün Köklü Değişim Medya İstanbul ofisinde gerçekleştirildi.

 

Hizb-ut Tahrir Türkiye adına, beş kişilik bir heyet tarafından gerçekleştirilen toplantının sunumu, Medya Bürosu Başkanı Mahmut KAR tarafından yapıldı.

Kar konuşmasına, Gasıp Yahudi Varlığı İsrail’in 75 yıldır Filistin topraklarındaki işgal ve zulmünü devam ettirdiğini, Gazze’deki son katliamında bunun son halkası olduğunu hatırlatarak başladı.

7 Ekim’de Aksa Tufanı Harekâtı’ndan bugüne “İsrail”in işlediği suçlara karşı Filistin’i sahiplenme konusunda İslami kamuoyunun güçlü bir duyarlılık örneği sergilediğin ifade eden Kar, Hizb-ut Tahrir olarak bu minvalde Türkiye’nin birçok şehrinde Müslümanlarla birlikte onlarca Basın açıklaması, yürüyüş, gösteri ve etkinlik gerçekleştirdiklerini, Yahudi Varlığını durdurmak için yöneticilere orduları harekete geçirilmesi çağrısı yaptıklarını ancak bugüne kadar somut adım atılmadığı söyledi.

Ardından çözüm önerilerini açıklamaya geçen Kar, Filistin’in İslam toprağı, Mescidi Aksa’nın da ümmetin mukaddes değeri olduğunu ifade ederek, batılı devletler tarafından dolaşıma sokulan Kudüs’ün üç semavi dinin kutsalı olduğu argümanının bu hakikati perdelemek için kasıtlı bir şekilde dile getirildiğini söyledi.

“Filistin hiçbir zaman sorun olmamıştır. Sorun olan Yahudi varlığıdır.” diye devam eden Kar, “Sultan Abdülhamid Han’ın tahttan indirilmesinden sonra iktidarı eline geçiren zümrenin beceriksizliği sonucu kaybedilen topraklardan biri de Filistin’dir. “İsrail” adı verilen bu yabancı cismi devlet olarak tanıyan ilk halkı Müslüman ülke maalesef Türkiye olmuş, “İsrail” çevresinde İngilizlerin kurduğu ve İngiliz ajanlarının yönettiği Mısır, Suriye, Ürdün, Lübnan gibi devletler Yahudi varlığının bekçileri haline getirilmiştir.” ifadelerini kullandı.

İslam ülkelerinin yönetimlerinin Yahudi varlığı ile kurduğu ilişkiye ve verilen desteğe de dikkat çeken Kar, Yahudi varlığı “İsrail”in neredeyse tüm lojistik, hammadde ve nihai ürün tedariki halkı Müslüman ülkeler tarafından karşılandığını, Hayfa limanına giden gemilerin yarısından fazlasının Mısır ve Türkiye’den yük taşıyan gemiler olduğunu, Yahudi varlığına sunulan bu kesintisiz desteğin şer’an haram, siyaseten tehlikeli ve vicdanen gayri ahlaki olduğunu söyledi.

Mahmut Kar 7 Ekim’de başlayan Aksa Tufanı harekatının mutlaka desteklenmesi gerektiğini dile getirerek, “İşgalci Yahudi varlığına, ordusuna ve eli silahlı fanatik yerleşimcilerine yönelik her türlü saldırı meşru müdafaadır, yurt savunmasıdır, cihattır. Bunu terör olarak yaftalamak kimsenin haddine değildir.” Dedi.

Açıklamanın devamında son günlerde Türkiye kamuoyunda gündeme getirilen ve ABD Dışişleri Bakanı Blinken’ın Ankara ziyaretinde de konuşulan Gazze'nin boşaltılması planına değinen Kar, söz konusu planın Filistin davasına ihanet olduğunu ve asla kabul edilemeyeceğini, hiç kimsenin o toprakların asıl sahibi olan Müslümanlar adına “İsrail” ve ABD ile pazarlık masasına oturma hakkına sahip olmadığını ifade etti.

Daha sonra İki devletli çözümle ilgili başlığa geçen Kar, esasen bu planın uluslararası örfe göre kabul edilemeyeceğini zira İngiliz işgalinden önce bugünkü Filistin topraklarının Osmanlı Hilafetine ait olduğuna dikkat çekti.

Amerika’nın ve Amerikan uşaklarının savunuculuğunu yaptığı iki devletli çözümün ise tam bir garabet olduğunu söyleyen Kar şöyle konuştu: “Filistin toprakları Batı Şeria, Kudüs ve Gazze şeklinde parçalanmışken, Gazze adeta bir açık hava hapishanesine çevrilmişken, Kudüs Doğu ve Batı diye ikiye bölünmüşken, Batı Şeria işgal altındayken, üstelik bu bölgeler coğrafi olarak birbirleriyle bağlantısızken hangi Filistin devletinden söz edilebilir?”

Mahmut Kar, son olarak Filistin’in kurtuluşunun ancak “İsrail” sorununun ortadan kaldırılmasıyla çözüleceğini bunun da tek yolunun Müslümanların ordularının harekete geçirilmesi olduğunun altını çizerek, ancak cesaretin kırıntısına bile sahip olmayan Batı dostu mevcut liderlerin böyle bir adım atmasının mümkün görünmediği söyledi.

Mahmut KAR sözlerini şöyle tamamladı: “Öyleyse hem vakıa hem de şer’i hüküm gereği yapılması gereken, bu yöneticileri değiştirmek ve yerine Yahudi varlığının kökünü kazımak için orduları harekete geçirecek Raşid bir Halifeyi naspetmektir. Zira Hilafet ümmetin bütünleşmesi, aralarındaki suni sınırların kaldırılması demektir. Bu ise muazzam bir devletin yükselişi anlamına gelecektir! Dolayısıyla Hilafet, siyasi, ekonomik ve askeri açıdan süper güç mesabesinde olacaktır.”

 

“İsrail” Sorunu ve Filistin’in Kurtuluşu İçin 10 Maddede Çözümler:

1-Filistin İslam Toprağıdır ve Mescidi Aksa Ümmetin Mukaddes Değeridir

2- Filistin Sorunu Yoktur, Gaspçı ve İşgalci Yahudi Varlığı “İsrail” Sorunu Vardır

3- Yahudi Varlığı İle Hiçbir Siyasi, Askeri, Ekonomik, Diplomatik İlişki Kurulamaz

4- Normalleşme Projesi, Yahudi Varlığı İçin Meşruiyet, Filistin İçin İhanettir

5- “İsrail’e” Yönelik Tüm Saldırılar Yurt Savunması, Meşru Müdafaa ve Şer’an Cihattır

6- Gazze veya Batı Şeria’yı Boşaltmaya Çalışmak Yahudi Varlığının İşgalci ve Yayılmacı Politikasına Hizmettir

7- İki Devletli Çözüm, Garantörlük ve Diğer “Barış” Girişimleri Amerikan Planlarıdır

8- “İsrail” Sorunu, Kurulmasını Sağlayan Birleşmiş Milletlere Başvurarak Asla Çözülemez

9- Yahudi Varlığının Saldırganlığını ve Vahşetini Durdurmanın Tek Yolu Müslüman Orduları Harekete Geçirmektir

10- “İsrail” Sorununun Köklü Çözümü Ümmetin Vahdetini Sağlayacak Raşidi Hilafet’in Yeniden Kurulmasıdır

#OrdularAksaya

BASIN TOPLANTISINI İZLEMEK İÇİN TIKLAYIN

 

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu siz yapın!
Yorumunuz başarıyla gönderildi. Editör onayından geçtikten sonra sayfada yayınlanacaktır.
Yorumunuz iletilirken bir hatayla karşılaşıldı. Lütfen daha sonra tekrar deneyiniz.