"‘İsrail’ Sorunu ve Filistin'in Kurtuluşu” Konferansı İstanbul, Arnavutköy

FİLİSTİN

"‘İsrail’ Sorunu ve Filistin'in Kurtuluşu” Konferansı İstanbul, Arnavutköy

"‘İsrail’ Sorunu ve Filistin'in Kurtuluşu” başlıklı konferanslar serisinin ilkini İstanbul, Arnavutköy'de gerçekleştirdik.

Sunumunu Burak Hançer 'in yaptığı konferans Kur'an-ı Kerim tilaveti ile başladı.

Gazeteci, Yazar Ahmet Varol yaptığı giriş konuşmasında "Batının Filistin konusunu önce Arap-'İsrail' sorunu sonra Ortadoğu sorunu sonra Filistin sorunu ve en son Hamas-İsrail sorunu olarak lanse ettiğini söyledi. Filistin meselesinin tüm Müslümanların meselesi olduğunu söyleyen Varol "Biz Müslümanlar bu konuya İslami ve imani bir konu olarak bakmalıyız." dedi.

İkinci konuşmacı olarak konferansımızda sunum yapan Tembih Medreseleri muderrisi Molla Yakup Dirlik Kudüs meselesinin Müslümanları birleştirdigini ümmetin uyandığını _ ifade etti. Molla Yakup Dirlik; "Biz mücadele ettikçe Allah yardımını gönderecektir. En büyük ihtiyacımız bizleri bir araya getirecek olan liderliktir, Hilafetin eksikliğidir." dedi.

Konferans'ın bir diğer konuşmacısı İlahiyatçı, Yazar Hakan Coşkun oldu. Hakan Coşkun yaptığı etkili konuşmada Mescid-i Aksa'nın Müslümanlar için öneminden bahsetti ve bu konuda sorumluluk sahibi yöneticilere seslendi ve şöyle söyledi. "Müslümanların yöneticilere diyeceğiz ki siz korksanız da biz korkmayacağız, siz sussanız da biz susmayacağız, siz dursanız da biz yürüyeceğiz! Zafer Hilafeti bekleyenlerindir, zafer Müslümanlarındır Allah'ın izniyle..."

Konferansımızda Filistin meselesinin çözümü konulu sunumunu yapan son konuşmacımız İlahiyatçı, Yazar Abdullah İmamoğlu oldu. Abdullah İmamoğlu Filistin meselesi ile ilgili işgalci "İsrail" varlığına yönelik 3 T formülünü salon ile paylaştı. İşgalci Yahudileri İslam'ın nasıl tanımladığını, teşri olarak munasebetimizin nasıl olacağını ortaya koyduğunu ve onlara yönelik tavrımızın ne olacağını beyan ettiğini söyledi.

"Filistin'in kurtuluşunun yegane yolu, orduların harekete geçmesidir. Bu Allah'ın bizden talep ettiği şer'i bir hükümdür. Zira demir demiri döver, çivi çiviyi söker, güç güç ile izale edilir." diyen İmamoğlu nihai çözümün Raşidi Hilafet Devleti'nin kurulması olduğunun altını çizdi.

Yoğun katılımın olduğu konferansımızda konuşmacıların sunumlarının ardından sona erdi.

Ahmet Varol'un Konuşması

Yakup Dirlik'in Konuşması

Hakan Coşkun'un Konuşması

Abdullah İmamoğlu'nun Konuşması

#OrdularAksaya

1 Yorum Yapılmış
  1. Avatar icon png

    Ömer

    13 Kasım 2023

    Allah sizlerden razı olsun

Yorumunuz başarıyla gönderildi. Editör onayından geçtikten sonra sayfada yayınlanacaktır.
Yorumunuz iletilirken bir hatayla karşılaşıldı. Lütfen daha sonra tekrar deneyiniz.