"Sen Yaşarken Gazze Ölmesin! Miting Değil Harekât" ABD Büyükelçiliği, Blinken'ın Gelişini Protesto

FİLİSTİN

"Sen Yaşarken Gazze Ölmesin! Miting Değil Harekât" ABD Büyükelçiliği, Blinken'ın Gelişini Protesto

ABD Büyükelçiliği önünde ABD Dışişleri Bakanı Yahudi Blinken'ın Türkiye'ye gelişini protesto edildi. "Müslümanlar Olarak Buradayız!" mottosuyla düzenlenen eyleme binlerce kişi katıldı.

ABD Dışişleri Bakanı Antony Blinken'ın 5-6 Kasım 2023 tarihlerinde Türkiye'ye yapacağı ziyaret üzerine ABD Büyükelçiliği önünde protesto gösterisi ve basın açıklaması düzenlendi. Katılımcılar, Büyükelçilik önüne, kortej halinde yürüyerek geldi.

Basın açıklamasını, Hizb-ut Tahrir Türkiye Medya Bürosu Başkanı Mahmut Kar yaptı.

Kar, açıklamada, elçilik binasını göstererek; "Bu katliamları gerçekleştiren işgalci 'İsrail' işte şurada duran terör yuvasından destek alıyor. Bizim topraklarımızda elçiliği ve konsoloslukları bulunan terörün başı Amerika’dan destek alıyor. Çünkü Yahudi varlığına bu katliamları yapması için Amerika açıkça destek veriyor." dedi. Netanyahu’ya “Yalnız değilsin, biz senin yanındayız.” diyerek güvence verenin ABD Başkanı Biden olduğunu söyleyen Kar, yine Biden'ın “Eğer ki bu topraklarda 'İsrail' olmasaydı, onun gibi bir tane daha oluşturmak zorunda kalacaktık.” dediğini de söyledi.

Biden’ın ziyaretinden önce ABD Dışişleri Bakanı Yahudi Blinken'ın Netanyahu ile görüştüğünü ve “Sadece ABD Dışişleri Bakanı olarak değil, aynı zamanda bir Yahudi olarak 'İsrail'i ziyaret ettiğini" bizzat kendisinin söylediğini ifade eden Mahmut Kar, bölgedeki hain işbirlikçi yöneticilerin de Blinken’a “Sen Netanyahu’yu ikna et" diyerek onu Yahudi varlığı ile aralarında aşağılık bir şekilde aracı kıldıklarını söyledi.

Dünya Müslüman Alimler Birliğinin "Filistin'e, ordularla müdahale edilmesinin vacip olduğu" fetvasını hatırlatan ve İslam beldelerindeki yöneticilere seslenen Mahmut Kar, “İslam beldelerinin yöneticileri ordularını seferber ederek asrımızın Selahaddinleri olmak gibi büyük bir nasipten ve hayırdan mahrum kaldılar. Çok hayırlı bir fırsatı değerlendiremediler, Allah da onları büyük bir ecirden mahrum bıraktı” ifadelerini kullandı. Kar şunları söyledi:

"Ey Yöneticiler! Buradan, terörün başı ABD’nin Ankara’daki Büyükelçiliği önünden sesleniyoruz! Amerikan Dışişleri Bakanı’nı topraklarımızda istemiyoruz. Eğer ki İşgalci “İsrail”e destek veren Yahudi Blinken’ı saraylarınızda ağırlarsanız Filistin davasına, Müslümanlara, Allah’a ve Rasulullah’a ihanet etmiş olursunuz. Bu karardan derhal vazgeçin, ABD’ye derhal bir nota verin ve Blinken’in ziyaretini iptal edin. Bari bunu yapın!"

Gasıp Yahudi varlığına da seslenen Mahmut Kar; "Ey aşağılık Yahudiler! Ey zillet damgası yemiş korkaklar! Bugün bütün çağrılarımıza rağmen ordularını kışlalara hapseden yönetici ve komutanlar sebebiyle siz azgınlaşıyorsunuz. Ancak Allah’ın takdir ettiği saat geldiğinde, Kudüs’ü fetheden Halife Ömer gibi raşid halifelerimiz olduğunda çömelip boyun eğeceksiniz. Mescid-i Aksa’yı Haçlı işgalinden kurtaran Selahaddin gibi komutanlarımız olduğunda arkanıza bakmadan kaçacaksınız. Filistin topraklarını Yahudilere para ile satmayan Sultan Abdülhamid gibi yöneticilerimiz olduğunda öfkenizden gebereceksiniz." dedi.

"Allah’ın vaadi ve Rasulü’nün müjdesi olan Râşidî Hilâfet Devleti ikame edildiğinde; izzeti sömürgeci kâfirlerin yanında değil, sadece Allah’ın yanında arayan liderlerimiz olacak. İslam ile küfür savaşında Müslümanlara karşı birleşecek küfür milletini tir tir titreten raşid halifelerimiz olacak ve siz o gün yenileceksiniz…" diyerek konuşmasını bitiren Mahmut Kar'ın ardından dua etmek üzere sözü İlahiyatçı Abdullah İmamoğlu aldı.

İmamoğlu, duadan önce ABD Büyükelçiliği önünde güvenlik tedbiri alan güvenlik güçlerine seslenerek; "Müslümanların evlatları, Selahaddinlerin, Abdulhamitlerin torunları olan polis kardeşlerimiz! Şu an sömürgeci kafir ABD Elçiliğini korumak için saf tutmuşsunuz fakat olmanız gereken yer orası değil, burada Müslümanların haklarını savunmak için bir araya gelen bu muhlis Müslümanların yanı yani bizim yanımızdır." dedi.

Abdullah İmamoğlu'nun yaptığı duaya katılımcılar, güçlü bir şekilde "âmin" diyerek iştirak ettiler.

 

BASIN AÇIKLAMASI 

PDF'i indirmek için tıklayınız

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu siz yapın!
Yorumunuz başarıyla gönderildi. Editör onayından geçtikten sonra sayfada yayınlanacaktır.
Yorumunuz iletilirken bir hatayla karşılaşıldı. Lütfen daha sonra tekrar deneyiniz.