"Sen Yaşarken Gazze Ölmesin" Ankara - Hatay- Manisa

FİLİSTİN

"Sen Yaşarken Gazze Ölmesin" Ankara - Hatay- Manisa

Ankara Hacı Bayram-ı Veli Camii’nde yatsı namazını müteakip “Sen Yaşarken Gazze Ölmesin” başlığı altında bir basın açıklaması düzenledi.

Yatsı namazının ardından camii avlusunda bir araya gelen Müslümanlar, ellerinde Tevhid bayrakları ve tekbirler eşliğinde ilahiyatçı Abdullah İmamoğlu’nun okuduğu basın açıklamasına destek verdi.

Basın açıklamasında, neredeyse dört haftadır İslam’ın ve Müslümanların azılı düşmanı gasıp Yahudi varlığının Gazze’deki vahşi katliamlarına değinildi.

Gazze’den katledilen Müslümanların kardeşimiz olduğunun ifade edildiği açıklamada, İşgalin kınama mesajlarıyla sona ermeyeceği, BM’ye havale edilerek sorunun çözülmeyeceği, ABD’nin iki devletli çözüm planının bir şer tuzağı olduğu yeniden hatırlatıldı.

“İslam beldelerinin yöneticileri ordularını seferber ederek asrımızın Selahaddinleri olmak gibi büyük bir nasipten ve hayırdan mahrum kaldılar. Çok hayırlı bir fırsatı değerlendiremediler, Allah da onları büyük bir ecirden mahrum bıraktı” ifadelerinin ardından şu sözlere yer verildi:

“Ordularını göndermediler ama şu adımları bile atamadılar:

  • Büyükelçiyi geri çekemediler.

  • Diplomatik ilişkileri kesemediler.

  • Yahudiler ile yaptıkları çelik ticaretini sonlandıramadılar.

  • Askeri üslerden İslam’ın düşmanları olan, bebek katili sömürgeci kâfirleri kovamadılar.

  • Hava üslerinde eğitim gören Yahudi pilotları geri gönderemediler.

  • Bırakın bunları Gazze’de açlıkla baş başa bırakılan kardeşlerimize bir çuval un dahi ulaştıramadılar!”

Yöneticilerin, halkın “Ordular Aksa’ya” çağrısına rağmen hiç sıkılmadan tarafları itidalli olmaya davet ettikleri, arabuluculuk görevine talip olduğu, işgalci Yahudilerin esirlerini kurtarmak için gönüllü olduğu, Arap rejimleri de hakeza aynı şekilde sessizliklerini koruduğu ifade edildi. 

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın "Gazze’deki Müslümanları katledebileceğiyle" alakalı Netenyahu’ya fetva veren hahamları Saray’da ağırladığı ve tebriklerini kabul ettiği söylendi.

Bu saatten sonra dinler arası diyalog çağrısı yapan, Gazze’deki zulmü alkışlayan ve destek veren Batı’yı bize çağdaş ve uygarlık seviyesi olarak göstermeye kalkanların, Batı destekçisi birer hain olduğu ifade edilip, “Bunu biz değil Dünya Müslüman Alimler Birliği söylüyor. Yayınladığı fetva tam olarak şöyle: Gazze, Mescid-i Aksa ve Filistin'i soykırıma ve yıkıma terk etmek, Allah'a ve Resulüne ihanettir” ifadeleri zikredilerek alimlerin fetvasına vurgu yapıldı.

Üzerinden dört hafta geçmesine rağmen yöneticiler tarafından şuana kadar kınamak dışında henüz hiçbir somut adım atılmadığı ve bayram / festival kutlamalar yapılarak eğlenceye dahi ara verilmediğinin altı çizildi.

Netanyahu’nun “Arap ülkelerindeki ve dünyadaki dostlarımız biliyorlar ki eğer biz zafer kazanmazsak sıra kendilerine gelecek!” ifadeleri hatırlatılıp, suskunluğunuzun sebebi bu mu diyerek yöneticiler muhasebe edildi ve şöyle devam edildi: “Sıranın size gelmesinden mi korkuyorsunuz! Şayet bu suskunluğunuz devam ederse Gazze sizin de tahtlarınızı sallayacak ve saraylarınızı başlarınıza yıkacak!”

Filistin’in kurtuluşuna değinilen son bölümde ise şu ifadeler yer verildi:

“Filistin, Ayasofya’da Cuma hutbesinde kınından çıkarılan göstermelik kör bir kılıç ile değil, Mescidi Aksa işgal altındayken kendisine gülmeyi haram kılan Selahaddin Eyyubi gibi komutanların kuşandığı keskin kılıcı ile kurtulur. Mübarek topraklardan bir karış vermektense lime lime doğranmayı yeğlerim diyen Abdülhamit gibi Halifelerle kurtulur.”

Basın açıklamasının ardında Abdullah İmamoğlu’nun “Ordular Aksa’ya çağrılarına icabet etmeyerek Müslümanların kanlarını yerde bırakan yöneticileri sana şikayet ediyoruz. Güçleri olduğu halde Yahudilerin katliamlarına ses çıkarmayıp sadece kınama açıklamaları yapan yöneticileri sana şikayet ediyoruz” yakarışlarının yer aldığı duayı yaptırmasının ardından program sonlandırıldı.

 

HATAY

Yine Hatay’da Cuma namazının ardından “Sen Yaşarken Gazze Ölmesin” başlıklı bir basın açıklaması gerçekleştirdi.

Hacı Cuma Kahraman Camii’nde gerçekleştirilen basın açıklamasını Muhammet Şanverdi okudu.

 

MANİSA

Manisa’da da Merkez Kısık Camii’nde “Sen Yaşarken Gazze Ölmesin!” başlığı altında İslam beldelerinde kınama mesajları yayımlayıp, somut adım atmayan yöneticilerinin muhasebe edildiği bir basın açıklaması gerçekleştirdik.

İkindi namazını müteakip camii avlusunda bir araya gelen Müslümanlar, ellerinde Tevhid bayrakları ve tekbirler eşliğinde Murat Özdemir okuduğu basın açıklamasına destek verdi.

#OrdularAksaya

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu siz yapın!
Yorumunuz başarıyla gönderildi. Editör onayından geçtikten sonra sayfada yayınlanacaktır.
Yorumunuz iletilirken bir hatayla karşılaşıldı. Lütfen daha sonra tekrar deneyiniz.