Ya Filistin'i Kurtarın Ya Ümmete Yol Açın

FİLİSTİN

Ya Filistin'i Kurtarın Ya Ümmete Yol Açın

İstanbul Fatih’te ve Ankara Ulus Meydanında “Aksa Tufanı” saldırısını selamlamak, Yahudi varlığının vahşi katliamlarına maruz kalan Filistinli Müslüman kardeşlerimize destek vermek amacıyla yürüyüş ve basın açıklaması gerçekleştirdik.

İSTANBUL FATİH CAMİİ / SARAÇHANE PARKI

Müslümanların yöneticilerinin vurdumduymazlığına dikkat çekmek için “Ya Filistin’i Kurtarın Ya Ümmete Yol açın” başlığı altında düzenlenen yürüyüş ve basın açıklamasına hem Filistin’den hem Türkiye’den sivil toplum kuruluşu temsilcileri ve kadın erkek çoluk çocuk binlerce Müslüman katıldı.

Fatih camiinde kılınan öğle namazını müteakiben Müslümanlar kol kola girerek tekbirler getirerek, Aksa Tufanı’na destek sloganları atarak ve yöneticileri harekete geçmeye çağırarak Saraçhane Parkı’na yürüdüler.

Büyük bir ihtişam ile tamamlanan yürüyüşten sonra konuşmalar ve basın açıklamasına geçildi.

 

 

GENÇLİK KOLLARI: Yolları Açın! Filistin’e Gitmek İçin Hazırız!

Yürüyüşün tamamlanmasının ardından Saraçhane Parkı’nda önce Köklü Değişim Gençlik Kolları Başkanı Muhammed Budak bir konuşma yaptı. Konuşmasında Müslüman gençler olarak asla pes etmeyen, tüm zorluklara sabreden, davasından vazgeçmeyen Muhammed Sallallahu Aleyhi ve Sellem’in ümmeti olduklarını söyledi. Budak Müslüman gençler adına Türkiye yöneticilerine seslenerek şöyle dedi: “Tüm samimiyetimizle şer’i ve tarihi bir sorumluluk olarak buradan sesleniyoruz! Ey Müslümanların yöneticileri! Ya Filistin’i kurtarın Ya Filistin’e yol açın! İşte, biz buradayız! Hazırız! Biz Filistin’deki Müslüman kardeşlerimizle birlikte olmak istiyoruz! Ellerimizi onların elleriyle birleştirmek istiyoruz. Onlara yardım etmek istiyoruz. “

FİDDER BAŞKANI MUHAMMED MİŞENİŞ: “Gazze’yi Siyonist suçlulardan kurtaracak kimse var mı?

Programa Filistin Dayanışma Derneği adına katılan Başkan Muhammed Mişeniş meydanda hem Türkiye halkına hitaben hem de Filistin halkına hitaben bir konuşma yaptı.

Mişeniş; işgalci “İsrail” ile yapılan savaşın Allah’tan başka ilah yoktur propagandası için yapılan bir savaş olduğunu ve Mescid-i Aksa meselesinin sadece Filistinlilerin meselesi olmadığını Türkiyeli Müslümanların da meselesi olduğunu ifade etti. Filistin’in Mescid-i Aksa’yı işgalden kurtaracak ve Müslümanlara iade edecekleri beklediğini söyleyen Muhammed Mişeniş, şu soruları sorarak konuşmasını bitirdi. “Gazze’yi Siyonist suçlulardan kurtaracak kimse var mı? Gazze ablukasını kaldıracak kimse var mı? Siyonistlere artık yeter diyecek kimse var mı?”

ABDULLAH İMAMOĞLU: “İsrail”İn Şişirilmiş Balon Olduğu Görüldü.

Konuşmaların ardından basın açıklamasına geçildi. İlahiyatçı Abdullah İmamoğlu tarafından okunan basın açıklamasında, işgalci “İsrail” ile Hamas arasında yaşanan savaşın aslında işgalci Yahudiler ve onları destekleyen diğer kafir devletler ile Müslümanlar arasında olduğu hatırlatılarak, Müslümanların kafirlere karşı Filistinli kardeşleriyle birlikte tek yumruk olması gerektiği dile getirildi.

Filistinli mücahitlerin “Aksa Tufanı” saldırısıyla Yahudilerin yıllardır şişirilmiş bir yalan olan sözde “büyük “İsrail” devleti” balonunun patlamış olduğuna dikkat çekilen açıklamada, “İşte bu büyük ifşanın telaşı ile kâfirler apar topar harekete geçtiler. Yahudi varlığı tehditler savurarak hiçbir ayırım yapmadan Gazze’ye her zamanki gibi bomba yağdırmaya başladı. Bebekleri, çocukları, anneleri ve yaşlıları katletti. Savunmasız Müslümanlara saldırdı. İşgal altındaki bölgelerin suyunu, gazını ve elektriğini kesti. Hastaneleri, mescitleri ve yerleşim yerlerini fütursuzca bombaladı. Ancak Müslüman halkların duyarlılığının aksine yöneticiler ve Müslümanlardan oluşan orduların komutanları sessiz kalmaya devam ettiler.” İfadelerine yer verilerek Filistin’in İslam ülkeleri rejimleri tarafından sahipsiz bırakıldığı vurgulandı.

İSTANBUL SARAÇHANE PARKI BASIN AÇIKLAMASI VİDEOSU

ANKARA ULUS MEYDAN

Aynı saatlerde Ankara Ulus meydanında “Ey Yöneticiler! Ya Filistin’i Kurtarın ya da Ümmete Yol Açın!” başlıklı basın açıklaması düzenledik.

Ankara Ulus Meydanı’nda bugün saat 14'te yapılan basın açıklamasını Köklü Değişim Yazarı ve Siyasi Bakışlar Yorumcusu Remzi Özer okudu.

Yoğun bir katılımın gözlendiği basın açıklamasına Özer, Yahudilerin geçmişten bugüne gelen karakteristik özelliklerini hatırlatarak başladı. Gittikleri yerlerde fesat ve bozgunculuk çıkartan Yahudilerin, necis postalları ile Mescid-i Aksa’yı da kirlettiklerini ifade etti.

“Aksa Tufanı” ismi verilen harekatın, yıllardır şişirilmiş bir yalan olan sözde “büyük İsrail devleti” balonunu patlattığını belirten Özer, Yahudi varlığının korkaklığının ve zilletinin açığa; -askerî gücünün zayıflığına, sayı ve teçhizat olarak çok geride olmalarına rağmen- inanmış ve ölümü göze almış bir avuç Müslüman karşısında kâfirlerin o çok büyütülen güçlerinin esasen bir “hiç” olduğunun da ortaya çıktığını söyledi.

Bu ifşanın ardından Yahudi varlığının en iyi bildiği iş olan zulüm ve katliamları gerçekleştirdiğini diğer taraftan da içimizdeki Yahudi sevicileri ve Batı hayranlarının hemen harekete geçerek işgale karşı başlatılan bu onurlu direnişi “terör” olarak lanse etmeye çalıştıklarını ifade etti. “Tam yetmiş beş yıldır Yahudi varlığının gerçekleştirdiği katliam ve işgalleri görmeyen, bin bir çeşit bombalarla çırpınarak can veren çocukların çığlıklarını duymayan bu güruh, hep bir ağızdan mücahitleri karalamaya ve küçümsemeye çalıştılar.” diyen Özer, yeryüzünün doğusundan batısına bütün Müslümanların bu onurlu direnişe sahip çıktığını, mukaddes beldemizi canları pahasına koruyan Filistinli Müslümanlara destek olmak için meydanlara koştuklarını, tekbirlerle, dualarla, “kanımız ve canımız sana fedadır, ey Aksa!” nidalarıyla meydanları inlettiklerini söyledi.

Ardından sözü yöneticilerin duyarsızlığına getiren Özer, konuşmasının devamında şunları söyledi: “Bizler Aksa Tufanı harekâtının başladığı günün hemen ertesinde yine meydanlardan yöneticilere ve komutanlara seslendik. ‘Şimdi değilse ne zaman?’ dedik. ‘Orduları Aksa için harekete geçirin!’ dedik. Kudüs, Gazze ve Mescidi Aksa’nın kınama mesajları ile İslam konferansı örgütünün yemekli toplantıları ile kurtulamayacağını, Birleşmiş Milletler kararlarına atıf yapmakla asla bu zulmün sona ermeyeceğini haykırdık. İşgal altındaki Filistin’in ancak orduları harekete geçirerek işgalci Yahudi varlığından temizlenebileceğini söyledik. Ancak onlar her zaman olduğu gibi bu çağrıya icabet etmediler.”

 

Remzi Özer'in okuduğu basın açıklamasının ardından, Köklü Değişim yazarlarından Yılmaz Çelik, kısa bir dua yaptırdı. Ulus Meydanı'na toplaman Ankaralı Müslümanlar güçlü bir şekilde duaya aminlerle icabet edip, tekbirler getirdi.

Köklü Değişim Gençlik Kolları da bir basın açıklaması gerçekleştirdi. Basın açıklamasını okuyan İslam Boztepe, tüm meydandakilerin şehadet parmağını kaldırıp, hep birlikte tekrar ettiği "De ki : Ey kafirler! Yenileceksiniz ve cehenneme sürüleceksiniz!" ifadesinin yer aldığı Ali İmran suresi 12. ayetini okudu.

Kelime-i Tevhid bayraklarının açıldığı, sık sık tekbirler, tevhidler ve "Ordular Aksa'ya!", Mehmetçik Gazze'ye!" sloganlarının atıldığı eylem sona erdi.

 

ANKARA ULUS MEYDANI BASIN AÇIKLAMASI VİDEOSU

1 Yorum Yapılmış
  1. Avatar icon png

    Ömer söylemez

    16 Ekim 2023

    Allah sizlerden razı olsun

Yorumunuz başarıyla gönderildi. Editör onayından geçtikten sonra sayfada yayınlanacaktır.
Yorumunuz iletilirken bir hatayla karşılaşıldı. Lütfen daha sonra tekrar deneyiniz.