"Gazze Ölüyor, Kabullenme! Sahip Çık"

FİLİSTİN

"Gazze Ölüyor, Kabullenme! Sahip Çık"

Aydın, Kahramanmaraş, Aksaray, Yalova, Adana, Gaziantep, Bursa, İstanbul Ümraniye ve Küçükçekmece'de “Gazze Ölüyor, Kabullenme! Sahip Çık” başlığı altında etkinlikler düzenledik.

AYDIN

Gazze’deki Müslümanlara destek ve yöneticilere görevlerini hatırlatıp, muhasebe eden, “Gazze Ölüyor, Kabullenme! Sahip Çık” başlığıyla bir basın açıklaması ve protesto gösterisi gerçekleştirdi.

Aydın Kent Meydanı’nda Cuma namazını akabinde basın açıklamasını Adem Karakuş yaptı.

Karakuş; "Kudüs bizim yani Müslümanlarındır! Kudüs Müslümanların rüyasıdır! Kudüs Müslümanların özlemidir! Kudüs, Mekke ve Medine gibi kutsalımızdır! Kudüs ve Mescidi Aksa Müslümanların ilk kıblesidir. Rasul SallAllahu Aleyhi ve Sellem’in İsra ve Miraç topraklarıdır. Kudüs ve Mescidi Aksa bizim onurumuzdur, şerefimizdir." dedi.

KAHRAMANMARAŞ

Kahramanmaraş Erzurumluoğlu Camii’nde Cuma namazı sonrası “Gazze Ölüyor, Kabullenme! Sahip Çık” başlığı altında bir basın açıklaması düzenledi.

Basın açıklamasında Gazze'de yaşanan vahşetin 57 İslam beldesinin önünde olmasına rağmen yöneticilerinin kınamaktan başka bir şey yapmadığı ifade edildi ve şöyle devam edildi:

“Bunun boş laf ile değil ancak ve ancak somut adımlar ile olacağını, yöneticilerin harekete geçmesi ile ‘Orduların Aksa’ya’ seferber edilmesi ile mümkün olacağını haykırdık. Yöneticilere seslendik, İslam beldelerinin ordularına seslendik ve onlara Allah için sorumluluklarını hatırlattık.”

AKSARAY

Akasaray Ulu Camii’de Cuma namazı sonrası Bülent Kurşun'un yaptığı basın açıklamasında, ABD Dışişleri Bakanı Antony Blinken’ın Ankara’da ağırlanmasına ve kanlı ellerinin sıkılmasına tepki gösterildi.

Kurşun; "İşte buradayız! Gazze’ye sahip çıkmaya devam ediyoruz. Kardeşlerimizin ölümünü kabullenmiyoruz. Yöneticiler Mescidi Aksa’ya sahip çıkmasalar da bizler sahip çıkmaktan asla vazgeçmedik, vazgeçmiyoruz. Bugün gasıp Yahudi varlığının işgal ettiği topraklar bizim yani İslâm ümmetinindir… Ve  azların çokları yendiği Bedir’den, Yahudilere dünyayı dar eden Hayber’in fethinden ilham alan İslam ümmeti; nasıl olur da zillete rıza gösterebiliriz ki? Nasıl olur da katliamlara sessiz kalabilir?" dedi.

YALOVA

Yalova Merkez Camii’de yatsı namazını müteakiben yapılan basın açıklamasını, cemaatin tekbirleri eşliğinde Melih Kurt yaptı.

Kurt; "Rabbimiz Azze ve Celle’ye sunabileceğimiz bir mazeretimiz daha olsun diye sizlere tekrar sesleniyoruz. Ve bilinsin ki hakkı söylemeye adadığımız dillerimiz hakkı söylemeye ve hatırlatmaya devam edecektir biiznillah. Şimdi söyleyin ey yöneticiler; Yıllardır Filistin’e yapılan saldırılar, kardeşlerimizin canlarına, mallarına, kutsallarımıza ve dinimize yapılmış saldırılar değil mi? Kadınların çığlıkları, çocukların gözyaşları, annelerin feryatları ve Kâbe’den daha aziz olan şehitlerin kanları sizleri harekete geçirmek için yeterli değil mi? Şahadeti arzulayan askerlere, kışlalarda âtıl bekleyen silahlara ve devasa servetlere sahipken daha ne kadar bekleyeceksiniz? Amerikan çıkarları için başka ülkelere gönderdiğiniz İHA ve SİHA’ları katil “İsrail”in üzerine ne zaman göndereceksiniz? Söyler misiniz mübarek kutsal beldemizdeki bu kahredici işgale kim son verecek?" dedi.

ADANA

Adana Beşocak meydanında yapılan "Gazze Ölüyor! Kabullenme Sahip Çık!" etkinliği Mahmut Pınar Hocanın okuduğu Kur'an-ı Kerim tilaveti ile başladı. Program, şehit olmadan önce İslam ümmetine çağrıda bulunan Gazzeli Doktor Esma'nın sesine tekrar ses olmak adına Doktor Esma'nın çağrısı tekrar edildi.

Basın açıklamasını yapan Köklü Değişim Adana Temsilcisi Aziz Terzi; "Ey İslam beldelerinin yöneticileri! Gazze sizin kınama mesajlarınızın gölgesinde yok oluyor, Gazze sizin diplomasi trafiğinizin gölgesinde ölüyor. Ve Gazze; orduları bekliyor. Siz yaşarken Gazze ölmesin. Kınamayın harekete geçin! Susmayın harekete geçin! Müslümanların ordularını harekete geçirin!" çağrısı yaptı. Ardından Furkan Toramantekin'in yaptığı dua ile program son buldu.

GAZİANTEP

Gaziantep Temsilciliği Balıklı Meydanı'nda düzenlenen basın açıklamasını yapan Recep Yiğit yaptı. 

Yiğit; “Kadınların çığlıkları, çocukların gözyaşları, annelerin feryatları ve Kâbe’den daha aziz olan şehitlerin kanları sizleri harekete geçirmek için yeterli değil mi? Şahadeti arzulayan askerlere, kışlalarda âtıl bekleyen silahlara ve devasa servetlere sahipken daha ne kadar bekleyeceksiniz? Amerikan çıkarları için başka ülkelere gönderdiğiniz İHA ve SİHA’ları katil “İsrail”in üzerine ne zaman göndereceksiniz? Söyler misiniz mübarek kutsal beldemizdeki bu kahredici işgale kim son verecek? Mescidi Aksa size haykırıyor, nerede Ömer Faruklar, nerede Selahaddinler, nerede Müslümanların Halifesi. Bu çağrıya icabet etmeyecek misiniz?” dedi.

Özelde Gazze ve Filistin, genelde tüm ümmetin kurtuluşu için yapılan duanın ardından basın açıklaması sona erdi.

BURSA

Gazze Ölüyor! Kabullenme Sahip Çık!” konulu basın açıklaması, 12 Kasım Pazar günü Bursa Şehreküstü Meydanı’nda gerçekleştirildi.

Basın açıklamasını yapan Yusuf Salur; Şahitlerin şahitlik edeceği günde lehimize hüccet olsun diye bu meydanlardan bir kere daha Filistin’in nasıl kurtulacağını Allah için haykırıyoruz ve hatırlatıyoruz. Kudüs ve Mescidi Aksa; Kudüs işgal altında iken bize gülmek haram olsun diyen Selahaddinler gibi komutanlarla kurtulur. Kudüs’ü fethettiğinde şehre deve ile değil de güzel bir at üzerinde girmesi istenildiğinde “Eğer biz İslam’dan başka izzet ararsak Allah bizi zelil eder” diyen Hz. Ömer gibi izzeti sadece İslam’da arayan Raşid Halifelerle kurtulur. Yüklü miktarda paralar karşılığında Filistin’den toprak vermesini isteyen Siyonist Liderlere karşı, “Ben size bir karış dahi toprak satmam, Zira o beldeler bizim değil İslam Ümmetinindir” diyen Abdülhamit gibi basiretli yöneticilerle kurtulur. Velhasıl sözlerle değil ordularla kurtulur." dedi.

 

ÜMRANİYE

Karataş; "Bizler Mescidi Aksa’yı asla sahipsiz bırakmayız. Değil beş hafta yüzlerce yılda geçse bizler onurumuza sahip çıkmaktan asla vaz geçmeyiz.

Sakın bizleri “Kudüs kırmızıçizgimizdir” diyerek Mescidi Aksa’ya ihanet eden yöneticilerle karıştırmayın! Bizler ne pahasına olursa olsun Mescidi Aksa’ya asla ihanet etmedik. Kardeşlerimizi yalnız bırakmadık. Zulme alkış tutanlardan olmadık. Reel politiğe yalanına değerlerimizi kurban etmedik."

 

KÜÇÜKÇEKMECE

 

"Gazze’deki katliama kim dur diyecek?

ABD’nin şerir planı olan iki devletli çözüm Filistin’in kurtuluşu olabilir mi? Başta kâfir Amerika olmak üzere sömürgeci Batı’nın bize dayattığı çözümlerden bize ve Filistin halkına bir hayır gelir mi? Siz söyleyin Allah aşkına kâfirlerden Müslümanlara bir hayır gelir mi?

Gazze yaşanan bu mezalime; katillerle el sıkışan ve onlarla halen stratejik işbirliği içerisinde olan yöneticiler son verebilir mi?

Kudüs ve Mescidi Aksa yöneticilerin yaptığı cılız kınama mesajları ile kurtulur mu?

İslam konferansı örgütünün şaşalı toplantıları ile kurtulur mu?

Birleşmiş Milletler kararlarına atıf yapmakla kurtulur mu?"

#OrdularAksaya

BASIN AÇIKLAMASI ⬇

PDF'i indirmek için tıklayınız

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu siz yapın!
Yorumunuz başarıyla gönderildi. Editör onayından geçtikten sonra sayfada yayınlanacaktır.
Yorumunuz iletilirken bir hatayla karşılaşıldı. Lütfen daha sonra tekrar deneyiniz.