2010 Yılı Bütçesi Halkın Sırtına Binen Bir Kambur Olacaktır

BASIN AÇIKLAMALARI

2010 Yılı Bütçesi Halkın Sırtına Binen Bir Kambur Olacaktır

Geçmiş hükümetlerin yaptığı gibi tüm bütçe açıklarını sizlerin sırtına yükleyen, alacağınız 577 lira asgari ücret rakamını bir iyileştirme olarak gören, yatırımı kamu mallarını özelleştirme adı altında yerli ve yabancı devasa şirketlere peşkeş çekmede gören bu hükümete artık dur demenin zamanı gelmiştir.

 AK Parti hükümetinin hazırladığı 2010 yılı bütçesi 25 Aralık 2009'da TBMM genel kurulu tarafından kabul edildi. Kabul edilen bütçe giderleri 286 milyar 981 milyon lira, bütçe gelirleri 236 milyar 794 milyon lira olarak belirlenirken bütçe açığının 50 milyar 187 milyon lira olması öngörüldü.

Hükümetin bu bütçeden yatırım için ayırdığı miktarın %6.5 gibi cüzi bir rakam olmasının yanı sıra yapacağı yatırımların hangi alanlarda olacağı bir muammadan ibarettir. Yatırım için ayrılan bu miktara bakıldığında anlaşılan o ki hükümet, bütçe açığının tamamına yakınını geçmiş hükümetler gibi halkın sırtına yüklemek niyetindedir. Nitekim 2010 yılında devletin kasasına vergilerden 193.3 milyar lira girmesi beklenmektedir. Dolayısıyla yeni yılın ilk günlerinde hükümetin elektrik, akaryakıt ve otoyol ücretlerine yaptığı zamlar bunun böyle olacağının en açık göstergesidir. Hükümetin 2009 yılı için hazırladığı bütçede öngörülen açık 10.3 milyar lira iken bu açığın 2009 kasım sonu itibarıyla 46.3 milyar lira olarak hesaplanması, 3 milyonlarla zikredilen işsizlik, yaklaşık 89 bin esnafın kepenk kapatması, 950 bin kişinin ev ve işyerlerine haciz gelmesi, karşılıksız çek sayısının 9 milyon 585 bine ve protestolu senet sayısının 1 milyon 574 bine ulaşması gibi sonuçlara rağmen Başbakan Erdoğan 2010 yılı bütçesinin kabulünün ardından hiç yüzü kızarmadan: "Bu müzakerelerle birlikte, 2010 ve daha sonrasına yönelik hükümet olarak yapacağımız çalışmalara katkısı olacak düşünceler için şahsım ve milletim adına çok teşekkür ediyorum. Ülkemiz, milletimiz için bu bütçenin hayırlara vesile olmasını Allah'tan temenni ediyorum." diyerek Müslüman Türkiye halkıyla alay etmiştir.

 Ey Türkiye'deki Müslümanlar!

Geçmiş hükümetlerin yaptığı gibi tüm bütçe açıklarını sizlerin sırtına yükleyen, alacağınız 577 lira asgari ücret rakamını bir iyileştirme olarak gören, yatırımı kamu mallarını özelleştirme adı altında yerli ve yabancı devasa şirketlere peşkeş çekmede gören bu hükümete artık dur demenin zamanı gelmiştir. O halde tüm bu çarpık ekonominin temelini oluşturan Allah Subhanehu'nun haram kıldığı faize (riba) dayalı fasit kapitalist ekonomik sistemin yerine zekat verecek bir fakirin bile bulunmadığı Ömer bin Abdülaziz'in Hilafeti dönemindeki gibi İslami ekonomik sistemi uygulayacak Hilafet Devleti'ni ikame etmek için hiç zaman kaybetmeden Hizb-ut Tahrir'e destek veriniz.

 

حزب التحرير

Hizb-ut Tahrir Türkiye Resmi Sözcülüğü

PDF'i indirmek için tıklayınız

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu siz yapın!
Yorumunuz başarıyla gönderildi. Editör onayından geçtikten sonra sayfada yayınlanacaktır.
Yorumunuz iletilirken bir hatayla karşılaşıldı. Lütfen daha sonra tekrar deneyiniz.