Biz Erdoğan’a Çağrı Yapıyoruz Erdoğan İİT, BM ve Amerika’ya Çağrı Yapıyor!

BASIN AÇIKLAMALARI

Biz Erdoğan’a Çağrı Yapıyoruz Erdoğan İİT, BM ve Amerika’ya Çağrı Yapıyor!

Gasıp Yahudi Varlığı’nın Gazze’de başlattığı soykırımın üzerinden 235 gün geçti. Geçen bu süre zarfında kâfir ABD ve Avrupa devletlerini arkasına alan işgalci varlık Arap rejimlerinin ve Türkiye’nin gözü önünde sayısız katliam gerçekleştirdi. Katliamlarda on binlerce Müslüman şehit oldu ve on binlercesi yaralandı. Gazze’de bu katliamlar yaşanırken Türkiye, Mısır ve Katar yöneticileri, mücahitleri ABD’nin istediği ve işgalci “İsrail”in de razı olacağı bir ateşkese zorladılar. Tarumar olmuş Gazze’nin yeniden imar edilmesi, ordusu ve silahı olmayan bir Filistin devletinin kurulması vaadi ile Müslümanları ve tüm dünyayı oyaladılar. Böylece lanetlenmiş Siyonistlere de yeni katliamlar için zaman kazandırdılar. 26 Mayıs Pazar akşamı işgalci varlığın Gazze’nin Refah şehrindeki çadır kentlerini bombalaması sonrasında bile bu yöneticiler kınama açıklamaları ile yetindiler.

Hizb-ut Tahrir / Türkiye olarak Refah katliamı sonrası hemen aynı günün gecesi bir çağrı yaptık. Gasıp Yahudi Varlığı’nın İstanbul’daki sözde konsolosluğu ve ABD’nin Adana’daki İncirlik üssü önünde toplandık. 27 Mayıs Pazartesi günü ise yaptığımız çağrı ile Türkiye’nin birçok şehrinde 26 ayrı merkezde meydanlara indik. Ankara’da ABD Büyükelçiliği önünde, İstanbul’da Esenler, Arnavutköy, Ümraniye, Çekmeköy, Sultanbeyli, Pendik, Esenyurt ve Silivri’de, İzmir, Aydın ve Bursa’da, Adana, Antalya ve Şanlıurfa’da, Siverek, Gaziantep ve Kahramanmaraş’ta, Ergani, Diyarbakır ve Mersin’de, Van, Tatvan ve Kırıkkale’de, Kocaeli, Yalova ve Düzce’de yürüyüş ve basın açıklamaları gerçekleştirdik. Çağrılarımıza icabet eden Müslümanlardan ve söz alıp konuşma yapan STK Temsilcilerinden Allah razı olsun

Basın açıklamalarımızda Türkiye yöneticilerine seslenerek şöyle dedik: “Tanklara, uçaklara, SİHA’lara, sahip olanlar kınamazlar, gereğini yaparlar. Zulmedenlerin kanlı ellerini kuruturlar, Müslümanlardan oluşan orduları saf saf Gazze’ye yürütürler. Ey Yöneticiler! Yeter artık kınamayı bırakın, harekete geçin ve gereğini yapın! İşgalci Yahudi varlığına verilecek tek cevap budur. Müslümanların sizden tek talebi budur. Müslümanlar hep bir ağızdan şu çağrıyı yapmaktadırlar: “Ordular Aksa'ya, Ordular Gazze’ye”

Biz Türkiye yöneticilerine bu çağrıları yaparken Cumhurbaşkanı Erdoğan bugün Ak Parti Grup Toplantısı’nda konuştu ve çağrılarımıza kulak tıkamakla yetinmeyerek Müslüman Türkiye halkı ve tüm dünya ile alay edercesine İslam İşbirliği Teşkilatı’na, BM’ye, Amerika ve Avrupa ülkelerine çağrı yaptı. Erdoğan, İslam dünyasına seslendi ve “Gazze’de yaşanan katliamları ne zaman göreceksiniz. Ne zaman tepki göstereceksiniz? Ne zaman bir araya gelip, kararlı bir duruş sergileyeceksiniz? Bu zulümler karşısında İslam İşbirliği Teşkilatı ne zaman etkili, caydırıcı bir politika izleyecek? İslam âlemi, ne zaman Filistinli kardeşlerinin hakkını, hukukunu, canını koruyacak? Vallahi Allah bunun hesabını size, hepimize sorar." dedi. Cumhurbaşkanı konuşmasında ABD ve Avrupa ülkelerine de seslenerek şöyle dedi: “Ey Amerikan devleti; bu kan senin eline de bulaşmıştır. Bu soykırımdan sen de en az “İsrail” kadar sorumlusun. Ey Avrupa’nın devlet ve hükümet başkanları; İsrail’in bu soykırımına, bu barbarlığına, bu vampirliğine siz de ortak oldunuz. Çünkü sustunuz.”

Ey Erdoğan! Müslümanları bu şekilde kandırmaya nasıl hala cesaret edebiliyorsunuz? Allah’ın hesabından korkmuyor musunuz? İslam İşbirliği Teşkilatı’nın 7 Ekim’den ancak altı hafta sonra toplanıp sadece kınama kararı aldığı zirvede siz yok muydunuz? Bu zirveyi ve alınan kınama kararını yere göğe sığdıramayan siz değil miydiniz? Siz hangi Amerika’ya seslendiğinizi biliyor musunuz? O Amerika, işgalci “İsrail”i bombalar ve ağır silahlar ile destekledi. Peki ya siz mücahitleri boş laf ve hamasetten başka ne ile desteklediniz? Filistin halkına çare ve çözüm olarak ABD’nin elinize verdiği iki devletli çözümden başka neyi verdiniz? Allah’tan korkun, Filistin davasını istismar etmeyi, Gazze edebiyatı yapmayı, Müslümanları oyalamayı ve kandırmayı artık bırakın! Allah’tan korkmuyorsanız dilediğinizi yapın!

حزب التحرير

Hizb-ut Tahrir Türkiye Medya Bürosu

www.hizb-ut-tahrir.org | www.hizbut-tahrir.info | www.hizb-turkiye.com

PDF'i indirmek için tıklayınız

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu siz yapın!
Yorumunuz başarıyla gönderildi. Editör onayından geçtikten sonra sayfada yayınlanacaktır.
Yorumunuz iletilirken bir hatayla karşılaşıldı. Lütfen daha sonra tekrar deneyiniz.