Gazze Ölüyor Duvarlar Yıkılsın Kapılar Açılsın - Yalova

FİLİSTİN

Gazze Ölüyor Duvarlar Yıkılsın Kapılar Açılsın - Yalova

Yalova Cevdet Aydın Parkında “Gazze Ölüyor! Duvarlar Yıkılsın Kapılar Açılsın” başlığı altında basın açıklaması ve protesto gösterisi düzenledik.

İşgalci "İsrail’in” 7 Ekim'den bu yana Gazze’de sürdürdüğü katliamlar devam ediyor.

Gazze halkının maruz kaldığı katliam ve açlık sorununa dikkat çekmek adına etkinliğe katılan çocuklar tarafından temsili olarak gösteri yapıldı.

Volkan Ayna'nın okuduğu basın açıklamasında Gazze’de 2,2 milyon nüfusun tamamının açlıkla karşı karşıya olduğu hatırlatılarak “İsrail’in” Amerika ve Batılı devletlerin desteği ile Gazze halkını boyun eğdirmek için açlığı bir silah olarak kullandıkları dile getirildi.

Refah Sınır Kapısı’nı kapatan ve Müslümanları açlığa terk eden Mısır rejiminin Amerika ve Yahudi varlığının hizmetinde olduğunun altı çizilen açıklamada şu ifadelere yer verildi:

“Darbeci katil Sisi rejimi Refah kapısından Gazze ile olan sınıra kadar 5 kilometre genişliğinde bir tampon bölge kurdu. 1500’den fazla tüneli yok etti, Gazze Şeridi ile olan sınır duvarlarını yerin üstünden 6 metre yükseltti, yetmedi yerin altına da 6 metre indirerek beton duvarlarla güçlendirdi. Sina ve Gazze’yi birbirine bağlayan Refah kapısı arasında gerek yer üstünden gerekse yer altından girişleri engellemek için kurulan 3 kontrol noktası bulunmaktadır. Mısır rejimi bu yaptıkları ile Yahudi varlığının işlediği soykırıma fiili olarak ortak olduğunu kanıtlamakta ve itiraf etmektedir.”

Açıklamanın devamında hem Sisi rejimine hem Müslümanların başındaki yöneticilere çağrı yapılarak, şöyle denildi:

“Refah Kapısı’nı neden açmıyorsunuz? Neden kardeşlerimizi göz göre göre ölüme terk ediyorsunuz? Neden korkuyorsunuz? Kimden çekiniyorsunuz? Amerika’dan mı? Sömürgeci Batı’dan mı? Dönün, bakın ve ibret alın; insanlık tarihi nice Firavunların, nice Tiranların yok olduğuna, yenilip yeryüzü haritasından silinip gittiğine şahittir… Sizi her şeye kadir olan Allah’ın azabıyla uyarıyoruz. Allah’tan korkun! Ordularınızı Aksa’ya, Gazze’ye, Filistin’e gönderin. Gasıp Yahudi varlığı ile bütün ticari, askeri, diplomatik ilişkilerinizi kesin. Hadi bu çağrılarımıza bugüne kadar kulak vermediniz, gerekeni yapamadınız; hiç olmazsa Refah Kapısı’nın açılması için bir şey yapın. Gazzeli çocukları, kadınları ve kardeşlerimizi açlıktan ölmekten kurtarın!”

Basın açıklamasının son kısmında “Şunu kesin olarak bilmemiz gerekir; Gazze, Filistin ve Mescid-i Aksa kınama mesajları ile kurtulmaz! Birleşmiş Milletler kararlarına atıfta bulunarak kurtulmaz!. Barış mesajları vermekle kurtulmaz!.Gazze ve Filistin ” Kudüs işgal altında iken bize gülmek haram olsun ! " diyen Selanhaddin gibi yiğit komutanlarla kurtulur.

Gazze ve Filistin itibarı saray ve makamlarda arayan yöneticiler ile değil Kudüs'ü fethettiğinde şehre deve üzerinde tevazu ile girip " Eğer biz İslam'dan başka İzzet ararsak Allah bizi Zelil eder! " diyen Hz. Ömer gibi Raşid Halifelerle kurtulur.

Filistin'den toprak vermesini isteyen siyonist liderlere karşı "Ben size bir karış dahi toprak satmam ! Zira o beldeler bizim değil , İslam ümmetinindir ! " diyen Abdülhamit gibi basiretli yöneticilerle kurtulur" ifadeleri ile köklü çözüme işaret edildi.

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu siz yapın!
Yorumunuz başarıyla gönderildi. Editör onayından geçtikten sonra sayfada yayınlanacaktır.
Yorumunuz iletilirken bir hatayla karşılaşıldı. Lütfen daha sonra tekrar deneyiniz.