Gazze Ölüyor! "Duvarlar Yıkılsın Kapılar Açılsın" İstanbul

FİLİSTİN

Gazze Ölüyor! "Duvarlar Yıkılsın Kapılar Açılsın" İstanbul

Başta Refah kapısını kapalı tutan zalim Sisi rejimi olmak üzere Müslümanların yöneticilerinin vurdumduymazlığına dikkat çekmek ve yöneticilere uyarıda bulunmak için Mısır Başkonsolosluğu önünde basın açıklaması gerçekleştirdik.

İstanbul Mısır Başkonsolosluğu önünde “Gazze Ölüyor! Duvarlar Yıkılsın Kapılar Açılsın” başlığı altında basın açıklaması ve protesto gösterisi düzenledik.

İşgalci "İsrail’in” 7 Ekim'den bu yana Gazze’de sürdürdüğü katliamlarda 4 ay geride kalırken havadan, karadan ve denizden sürdürülen bombardımanlarla topyekün şehirler hedef alınıyor. Ayrıca dört tarafı kuşatılmış Gazze'ye hapsedilen Müslümanlar açlık ve susuzlukla da mücadele ediyor.

Başta Refah kapısını kapalı tutan zalim Sisi rejimi olmak üzere Müslümanların yöneticilerinin vurdumduymazlığına dikkat çekmek ve yöneticilere uyarıda bulunmak için düzenlediğimiz basın açıklamasına geçilmeden önce Gazze'li Müslümanların maruz kaldığı katliam ve açlığa dikkat çekmek için çocuklar tarafından temsili olarak gösteri yapıldı.

Muhammed Emin Yıldırım’ın okuduğu basın açıklamasında Filistin topraklarında 7 Ekim’den bu yana sürdürülen barbar saldırılar ve ardından ortaya çıkan acı bilanço özetlendi. Gazze’de 2,2 milyon nüfusun tamamının açlıkla karşı karşıya olduğu hatırlatılarak “İsrail’in” Amerika ve Batılı devletlerin desteği ile Gazze halkını boyun eğdirmek için açlığı bir silah olarak kullandıkları dile getirildi.

Refah Sınır Kapısı’nı kapatan ve Müslümanları açlığa terk eden Mısır rejiminin Amerika ve Yahudi varlığının hizmetinde olduğunun altı çizilen açıklamada şu ifadelere yer verildi:

“Darbeci katil Sisi rejimi Refah kapısından Gazze ile olan sınıra kadar 5 kilometre genişliğinde bir tampon bölge kurdu. 1500’den fazla tüneli yok etti, Gazze Şeridi ile olan sınır duvarlarını yerin üstünden 6 metre yükseltti, yetmedi yerin altına da 6 metre indirerek beton duvarlarla güçlendirdi. Sina ve Gazze’yi birbirine bağlayan Refah kapısı arasında gerek yer üstünden gerekse yer altından girişleri engellemek için kurulan 3 kontrol noktası bulunmaktadır. Mısır rejimi bu yaptıkları ile Yahudi varlığının işlediği soykırıma fiili olarak ortak olduğunu kanıtlamakta ve itiraf etmektedir.”

Açıklamanın devamında hem Sisi rejimine hem Müslümanların başındaki yöneticilere çağrı yapılarak, şöyle denildi:

“Refah Kapısı’nı neden açmıyorsunuz? Neden kardeşlerimizi göz göre göre ölüme terk ediyorsunuz? Yoksa peygamber SallAllahu Aleyhi ve Sellem efendimizin “Komşusu açken tok yatan bizden değildir” hadisi sizin saraylarınıza ulaşmadı mı? Neden korkuyorsunuz? Kimden çekiniyorsunuz? Amerika’dan mı? Sömürgeci Batı’dan mı? Dönün, bakın ve ibret alın; insanlık tarihi nice Firavunların, nice Tiranların yok olduğuna, yenilip yeryüzü haritasından silinip gittiğine şahittir… Sizi her şeye kadir olan Allah’ın azabıyla uyarıyoruz. Allah’tan korkun! Ordularınızı Aksa’ya, Gazze’ye, Filistin’e gönderin. Gasıp Yahudi varlığı ile bütün ticari, askeri, diplomatik ilişkilerinizi kesin. Hadi bu çağrılarımıza bugüne kadar kulak vermediniz, gerekeni yapamadınız; hiç olmazsa Refah Kapısı’nın açılması için bir şey yapın. Gazzeli çocukları, kadınları ve kardeşlerimizi açlıktan ölmekten kurtarın!”

Basın açıklamasının son kısmında ise “Gazze’den yükselen yardım feryatlarına icabet edecek yegane devlet, Allah’ın vaadi, Rasulullah’ın müjdesi olan Râşidi Hilafettir. Raşidi Hilafet İslam ümmetinin koruyucu kalkanı, çatısı ve demir kubbesidir.” ifadeleri ile köklü çözüme işaret edildi.

Yapılan basın açıklamasının ardından önce ailesi ardından kendisi şehit edilen Filistinli Ebu Danya Muhsin isimli Gazze’li kız çocuğunun yazdığı ve kendilerine yardım etmediği için Cumhurbaşkanı Erdoğan’ı Allah’a şikayet ettiği mektubu temsili olarak okundu.

Sonrasında Hafız Murat Taşpınar’ın yaptığı içten dua ile program sona erdi. “Müslümanların kanlarını normalleşme sürecine kurban eden yöneticileri sana şikâyet ediyoruz. Güçleri olduğu halde Yahudilerin katliamlarına ses çıkarmayıp sadece kınama açıklamaları yapan yöneticileri sana şikâyet ediyoruz. Allah’ım İslam’a ve Müslümanlara yardım et. Raşid-i Hilafeti bize nasip et Ya Rabbi... İkinci Raşid-i Hilafet Devletini kurmayı bize nasip et Ya Rabbi...” dua ve temennilerine Müslümanlar hep bir ağızdan amin dediler.

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu siz yapın!
Yorumunuz başarıyla gönderildi. Editör onayından geçtikten sonra sayfada yayınlanacaktır.
Yorumunuz iletilirken bir hatayla karşılaşıldı. Lütfen daha sonra tekrar deneyiniz.