"Gazze Ölüyor! Yöneticiler İzliyor" Adana, Diyarbakır, Gaziantep, Mersin, Van

FİLİSTİN

"Gazze Ölüyor! Yöneticiler İzliyor" Adana, Diyarbakır, Gaziantep, Mersin, Van

5 Şehirde cuma namazı sonrası “Gazze Ölüyor! Yöneticiler İzliyor” başlıklı basın açıklamaları düzenledi.

İki ayı aşkın zamandır Gazze’de devam eden gasıp Yahudi varlığının vahşi saldırılarına karşı Filistin’deki Müslümanlara destek vermek ve İslam beldelerinin başındaki yöneticileri muhasebe etmek, görevlerini hatırlatmak için 5 şehirde meydanlardaydık.

Diyarbakır

Diyarbakır’daki “Gazze Ölüyor Yöneticiler İzliyor” başlıklı basın açıklaması Ulu Camii'de gerçekleştirdi.

Basın açıklamasını, Burhan Ercan yaptı. Yoğun bir katılımla gerçekleştirilen programda sık sık “Ordular Aksa’ya” sloganları atıldı.

Mısır, Gazze’nin dünyaya açılan tek kapısı olan Refah sınır kapısını kapattı! Ürdün, uçaktan paraşütle birkaç tıbbı yardım malzemesi atmakla övündü! Katar, arabulucu rolüne soyunmuş vaziyette. Suudi Arabistan, Gazze ölürken festivallerde oyun ve eğlence peşinde. BAE(Birleşik Arap Emirlikleri), ‘İsrail’ ile yeni iş birliği anlaşmaları imzalıyor!

Türkiye, bir yandan içeriğini kimsenin bilmediği diplomasi trafiği yürütürken diğer yandan limanlarını ‘İsrail’e yük taşıyan, çelik taşıyan, barut taşıyan gemilere açmış durumda. Bu belirsiz diplomasi trafiğinde Türkiye; işgalci varlığı ‘İsrail’e gönderdiği yüzlerce gemiyle Gazzeli Müslümanların katledilmesinde kullanılan malzemeleri tedarik etti.”

Van

Basın açıklaması cuma namazını müteakiben Hz.Ömer Camii'nde düzenledi.

Gökhan Kılıç’ın okuduğu basın açıklamasının ardından program, İbrahim Karademir'in duasıyla sona erdi.

“Ey Müslümanların başındaki yöneticiler sizi Allah’ın azabıyla uyarıyoruz Allah’tan korkun! Allah’tan korkun! Ordularınızı Aksa’ya, Gazze’ye, Filistin’e gönderin. Kardeşlerimizi kurtarın!”

“Birilerini Temize Çıkarma, Birilerini Savunma Derdimiz Olmamalıdır”

“Vakit, siyasi tavır alma vakti değildir. Vakit, birilerini koruma, kollama vakti değildir. 20 bine yakın kardeşimiz öldürülmüşken, Gazze ateş altındayken, her on dakikada bir çocuğumuz şehit edilirken, Gazze harabeye dönmüşken birilerini temize çıkarma, birilerini savunma derdimiz olmamalıdır.”

Mersin

Mersin’deki basın açıklamasını Ulu Camii’de Hasan Gümüş yaptı.

“Meydanlar Hilafet Sesleriyle İnliyor!”

“Gazze ölüyor dedik! Evet Gazze ölüyor ama ümmet diriliyor! Gazze tüm maskeleri bir bir düşürdü. Perdeleri ortadan kaldırdı! Yeni bir dünyanın kapılarını araladı!
Meydanlar Hilafet sesleriyle inliyor! Müslümanlar Hilafet taleplerini artık çok daha gür bir sesle dile getiriyor. Hilafet olmadan Müslümanları koruyacak kimsenin olmadığını görüyor ve Hilafeti istiyor! Kafirler için son yaklaştı! Müslümanlar birleşip Hilafeti kurduğunda yıllardır Müslümanları katleden, sömüren, yer altı ve yer üstü zenginliklerini talan eden, ülkelerini harabeye çeviren Amerika ve İngiltere bu topraklardan defolup gidecektir!”

Adana

Adana Ulu Camiinde Cuma namazına müteakip gerçekleştirilen programda, “Gazze Ölüyor! Yöneticiler İzliyor” başlıklı basın açıklamasını Muhammed Babahanoğlu, okudu. Adana’da da sık sık “Ordular Aksa’ya” sloganlarıyla yöneticilere harekete geçme çağrısı yapıldı.

“Ordularını kışlalara hapsedip kınamanın ötesine geçmeyen, kardeşlerimizi acılarıyla baş başa bırakan yöneticileri sana şikayet ediyoruz.
Boş konuşup iş yapmayan yöneticileri sana şikayet ediyoruz. Ordular Aksa’ya çağrılarına icabet etmeyerek Müslümanların kanlarını yerde bırakan yöneticileri sana şikayet ediyoruz.”

Gaziantep

Gaziantep’teki basın açıklaması Ulu Camii'nde gerçekleştirdi. Basın açıklamasını Ferhat Okur yaptı.

 

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu siz yapın!
Yorumunuz başarıyla gönderildi. Editör onayından geçtikten sonra sayfada yayınlanacaktır.
Yorumunuz iletilirken bir hatayla karşılaşıldı. Lütfen daha sonra tekrar deneyiniz.