Refah'ta Katliam Var!

FİLİSTİN

Refah'ta Katliam Var!

Gazze'nin Refah bölgesinde Müslümanların çadırlarına gasıp Yahudi varlığı “İsrail”in düzenlediği vahşi saldırı sonrası Türkiye'de 24 noktada basın açıklamaları, yürüyüş ve protestolar gerçekleştirdik.

Katliamın yapıldığı gece İstanbul'da gasıp Yahudi varlığının sözde konsolosluğu önünde gerçekleştirdiğimiz eylemden sonra 27 Mayıs akşamı Adana, Ankara, Antalya, Aydın, Bursa, Düzce, Diyarbakır, Kocaeli-Gebze, Kırıkkale, Gaziantep, İzmir, Mersin, Kahramanmaraş, Şanlırurfa, Şanlurfa-Siverek, Bitlis, Van, Yalova ve İstanbul’un Arnavutköy, Çekmeköy, Esenler, Pendik, Sultanbeyli, Ümraniye ilçeleri olmak üzere 25 noktada Gazze için meydanlardaydık...

ADANA / ABD KONSOLOSLUĞU

“Hakkı söylemek ve haktan yana saf tutabilmek için buradayız, meydanlardayız”

Yaptığımız basın açıklaması ve yürüyüşlerde, 8 aydır Gazze’de yaşanan işgalci Yahudi varlığının vahşetine dikkat çekildi.

ANKARA / ABD BÜYÜKELÇİLİĞİ 

ANTALYA / MURATPAŞA CAMİİ

Ayrıca, bugün buraya Gazze’de katliam var demek ya da Yahudi varlığı Siyonist “İsrail”i lanetlemek ve onları kınamak için de toplanılmadığı zira 8 aydır bu zulmü duymayanın kalmadığı ve onları Allah Subhanehu ve Teâlâ’nın Kur’anı Kerimi’nde lanetlediği ifade hatırlatıldı.

ARNAVUTKÖY / MERKEZ CAMİİ

AYDIN / KENT MEYDANI

Meydanlarda toplanmamızın sebebi; “bu katliamlarda, kalpleri titremeyen, bir türlü harekete geçmeyen, gereğini yapmak yerine hamaset yapan, beylik sözlerle hala günü kurtarmaya çalışan yöneticilere, güç ve otorite sahiplerine seslenmek, onları muhasebe etmek” olduğu ifade edildi.

BURSA / ULU CAMİİ MEYDANI

İSTANBUL ÇEKMEKÖY / HACI YUSUF CEBİR CAMİİ 

DÜZCE / MERKEZ BÜYÜK CAMİİ 

8 aydır katliamlar sürerken kınama ve toplantı dışında bir şey yapılmadığı ve somut bir adım atılmadığı, kamuoyu baskısı üzerine 7 ay sonra ticaretin kısıtlandığı ve Hamas’ı ateşkese ikna etme, silah bıraktırma, işgalci Yahudi varlığıyla yeniden masaya oturtma çabalarıyla övündüğü vurgulandı.

ERGANİ / HACI HASAN ERGÜN CAMİİ

İSTANBUL, ESENLER / MEYDAN

GAZİANTEP / ULU CAMİİ

Kınamanın aciz ve ordusu olmayanların işi olduğu ve tüm dünyada meydanlardan yükselen tek çağrının ve tüm Müslümanlar hep bir ağızdan ““Ordular Gazze’ye” diye çağrı yaptığının altı çizildi.

Hizb-ut Tahrir olarak 7 Ekim’den beri orduların harekete geçmesi için meydanlarda çağrılar yaptığını fakat İslam beldelerinin yöneticilerinin Gazze’deki mezalime tıpkı Ashab-ı Uhdud gibi Refah yangınında, cayır cayır yanan müminleri seyrettikleri vurgulandı.

GEBZE / KENT MEYDANI

İSTANBUL / "İSRAİL" KONSOLOSLUĞU

Basın açıklamasının sonunda “Akan kanı, Müslümanın onurunu kim durduracak?” soruları yer alırken, ne ABD’nin “İki Devletli Planı” ne sömürgeci Batı ne kınama mesajları ne İslam konferansı örgütünün şaşalı toplantıları ne de Birleşmiş Milletler’in buna çare olamayacağı işaret edilip, Selahhaddin gibi cesur komutanların ve Halife Abdulhamid gibi basiretli komutanlarla kurtulabileceği ifade edildi şu ifadelerle köklü çözüm ortaya kondu:

“Mescidi Aksa ancak; Filistinli kardeşlerimizin acılarını kendi acısı, döktükleri gözyaşlarını kendi gözyaşı, dertlerini de kendi derdi belleyen Halifelerle kurtulur”

İZMİR / KONAK MEYDANI

KAHRAMANMARAŞ / FATMA BALCI CAMİİ

KIRIKKALE / NOKTA CAMİİ 

MERSİN / ULU CAMİİ

İSTANBUL, PENDİK / MERKEZ CAMİİ

ŞANLIURFA, SİVEREK / SULU CAMİİ

İSTANBUL SULTANBEYLİ / MERKEZ CAMİİ

ŞANLIURFA / RABİA MEYDANI

TATVAN / MEYDAN

İSTANBUL, ÜMRANİYE / CEVHERAĞA CAMİİ

VAN / BEŞYOL MEYDANI

YALOVA / MERKEZ CAMİİ

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu siz yapın!
Yorumunuz başarıyla gönderildi. Editör onayından geçtikten sonra sayfada yayınlanacaktır.
Yorumunuz iletilirken bir hatayla karşılaşıldı. Lütfen daha sonra tekrar deneyiniz.